یکی از نکات مهم برای شروع سرمایهگذاری در بازار بورس، یادگیری و تسلط به مفاهیم بورسی است. معاملهگرانی که با شناخت و دانش بورسی در این بازار گام برمیدارند، معاملات خود را به شکل بهتری برنامهریزی و مدیریت میکنند. داشتن استراتژی معاملاتی در بازار بورس از ارزش بالایی برخوردار است و در این مقاله قصد داریم به برخی مفاهیم و تکنیکهای بسیار مهم برای کسب سود بیشتر در این بازار بپردازیم. پیشنهد میکنیم برای افزایش سطح دانش بورسی خود، با این مقاله با ما همراه باشید.
آموزش RSI پیشرفته
آموزش RSI پیشرفته اندیکاتور یکی از ابزارهای تحلیل سهام در بازار بورس است که از انواع مختلفی تشکیل شده است. اندیکاتورها با استفاده از محاسبات ریاضی و معادلات پیچیده و به کارگیری قیمت سهم و حجم معاملات، اطلاعات مهمی را در اختیار تحلیلگران قرار میدهد. از این ابزار برای کشف الگوی حرکتی و پیشبینی جهت روند سهم در روزهای آتی استفاده میشود
نام دیگر اندیکاتور RSI «شاخص قدرت نسبی» است. تحلیلگران با استفاده از این اندیکاتور میتوانند نقاط بازگشتی سهم در بازار را تشخیص دهند. به زبان ساده، با استفاده از این اندیکاتور میتوان قدرت بازار و قدرت خریدارها و فروشندگان را نسبت به هم، مشاهده و بررسی کرد. به طور معمول بازه زمانی مورد نظر در این اندیکاتور، 14 روز است. کاربردهای این اندیکاتور در روند معاملات بازار بورس، عبارتاند از:
- هشدار:با استفاده از این ابزار میتوانید زودتر از سایر سرمایهگذاران از روندهای بازگشتی یا تغییر الگوی حرکتی سهم در بازار، مطلع شوید.
- پیشبینی:اندیکاتور RSI یک ابزار ایدهآل برای پیشبینی روند حرکتی سهم در آینده است.
- تایید:تحلیلگران برای تایید اعتبار تحلیلهایی که انجام دادهاند، اغلب از این اندیکاتور معروف استفاده میکنند.
آموزش MACD
آموزش macd اندیکاتور مکدی مخفف عبارت Moving Average Convergence Divergence است. تحلیلگران با استفاده از این اندیکاتور میتوانند اطلاعات مهمی مانند میانگین متحرک، قدرت، جهت و شتاب یک سهم را از طریق نمودار آن، بررسی کنند. اندیکاتور مکدی از نوع اسیلاتورها بوده و با استفاده از آن میتوان به راحتی سیگنال خرید و فروش دریافت کرد.
اندیکاتور مکدی از دو بخش تشکیل شده است. بخش اول «میلهها» هستند و بخش بعدی شامل خط سیگنال قرمزرنگ و خط مکدی آبیرنگ است. زمانی که میلهها از بخش بالایی به سطح صفر نزدیک میشوند، شاهد یک «حمایت» در سهم هستیم و اگر این میلهها از پایین به سطح صفر نزدیک شوند، یک «مقاومت» در روند معاملات سهم به وجود خواهد آمد. به زبان ساده سطح صفر در این اندیکاتور، تشخیص دهنده سطوح حمایتی و مقاومتی در سهم است.
در بعضی موارد، ممکن است شاهد یک واگرایی در اندیکاتور مکدی باشیم. در نمودار اصلی سهم، یک قله بلندتر از قله قبلی وجود دارد و در نمودار اندیکاتور، قلهای پایینتر از قله قبلی را میبینیم. اگر با استفاده از خطوط روند دو قله نمودار اصلی را به هم وصل کنیم و در قسمت اندیکاتور دو قله متناظر را هم به یکدیگر وصل کنیم شاهد یک واگرایی منفی خواهیم بود. واگرایی منفی به معنی سیگنال فروش است. واگرایی مثبت بین نمودار اصلی سهام با اندیکاتور مکدی، نشاندهنده سیگنال خرید خواهد بود.
احراز هویت غیرحضوری کارگزاری
همانطور که میدانید، شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، سامانه سجام را به منظور جمعآوری اطلاعات فعالان بازار سرمایه، راهاندازی کرده است. در حال حاظر هر فرد برای ورود به بازار سرمایه ملزم است در سامانه سجام ثبت نام و احراز هویت کند. احرازهویت سجام به دو روش قابل انجام است. اگر قصد مراجعه حضوری داشته باشید، میتوانید به دفاتر پیشخوان و شعب کارگزاری آگاه مراجعه کنید. اگر قصد دارید این مرحله را به صورت آنلاین انجام دهید، باید در نظر داشته باشید که داخل سامانه سجام برخی از برنامهها و نرمافزارهای احرازهویت آنلاین معرفی شده است و با نصب آنها به راحتی میتوانید این مرحله رو به صورت غیرحضوری انجام دهید.
علاوه بر احرازهویت سجام، افراد باید برای کد بورسی هم یک بار احرازهویت کنند. احراز هویت کد بورسی هم مانند کد سجام، به دو صورت انجام میشود. افراد میتوانند به صورت حضوری یا آنلاین اقدام کنند. برای احرازهویت حضوری میتوانید مستقیم به دفاتر امور پیشخوان یا شعب کارگزاری مورد نظر مراجعه کنید و برای احراز هویت غیرحضوری کارگزاری کافی است از طریق درگاهها یا اپلیکیشنهای در نظر گرفته شده، اقدام کنید. همچنین برای بازیابی و دریافت کد پیگیری سجامنیز باید به سایت sejam.ir مراجعه فرمایید.
صندوق های سرمایه گذاری
صندوقهای سرمایهگذاری یکی از ابزارهای مهم سرمایهگذاری در بازار بورس هستند. سرمایهگذاری در این صندوقها، از نوع سرمایهگذاری غیرمستقیم به شمار میآید. این نوع سرمایهگذاری بیشتر برای افرادی که دانش یا زمان کافی برای انجام معاملات به صورت مستقیم را ندارند، مناسب است. صندوقهای سرمایهگذاری بنا به نوع ترکیب داراییشان از انواع مختلفی تشکیل شدهاند.
انوع صندوقهای سرمایهگذاری عبارتند از:
- صندوقهای با درآمد ثابت
- صندوقهای سهامی (ETF)
- صندوقهای مختلط
صندوقهای بادرآمد ثابت از کمریسکترین روشهای سرمایهگذاری در بازار بورس است. عمده دارایی این صندوها از اوراق با درامد ثابت و اوراق بانکی تشکیل شده و افرادی که دارای ریسکپذیری بالایی نیستند، میتوانند پول خود را در این صندوقهای سرمایهگذاری تزریق کنند. در نقطه مقابل، صندوقهای سهامی دارای ریسک بیشتری هستند. درصد زیادی از داراییهای این صندوقها از اوراق بهادار تشکیل شده و نوسانات قیمتی در بازار بورس به صورت مستقیم در این صندوقها تاثیرگذار است. صندوقهای مختلط هم به نوعی حد وسط صندوقهای سرمایهگذاری هستند و تقریبا نیمی از داراییهای این صندوقها از اوراق بادرامد ثابت و اوراق مشارکت و سپردههای بانکی تشکیل شده و همین امر منجر میشود ریسک سرمایهگذاری در این صندوقها کمتر شود.
پرسودترین سرمایه گذاری در بورس
پرسودترین سرمایه گذاری در بورس سرمایهگذاری در بورس با استفاده از روشهای مختلف امکانپذیر است. به عنوان مثال برخی از افراد با دریافت یا خرید سیگنال بورسی در این بازار فعالیت میکنند. برخی دیگر با توجه به هیجانات، اخبار و شایعاتی که در بازار بورس منتشر میشود، به خرید و فروش سهام مشغول میشوند. گروه سوم افرادی هستند که بهتر از دو گروه قبلی عمل میکنند و همیشه سود قابل توجهای را در این بستر سرمایهگذاری به دست میاورند. این افراد سعی میکنند با کسب دانش بورسی و به روز نگه داتن این اطلاعات مهم، معاملات خود را برنامهریز و مدیریت کنند.
به عبارت دیگر این افراد با تنظیم یک استراتژی معاملاتی مناسب، به دید وسیع و ذهن بازتری نسبت به سایر سرمایهگذاران در بازار بورس، حرکت میکنند. داشتن استراتژی معاملاتی و به روز نگه داشتن آن یکی از ارکان بسیار مهم در انجام معاملات است. این سرمایهگذاران با استفاده از تکنیکهای معاملاتی و تجربیات خود، به شکل بهتری در بازار بورس عمل میکنند و همیشه برای خود یک حد سود و حد زیان را در نظر میگیرند.
یکی دیگر از نکات مهم در کسب سود بیشتر در ازار بورس، تنوع در ترکیب دارایی پرتفوی بورسی است. افرادی که اسرار دارند فقط سهام یک شرکت بورسی را خریداری و نگه داری کنند، بیشتر در معرض ضرر و زیان هستند تا افرادی که پرتفوی بورسی خود را از چند سهام مختلف تکشل دادهاند. ممکن است در بعضی از روزها وضعیت بازار بورس هیجانی شود و سهمهای مختلف روند نزولی به خود بگیرند در این وضعیت سرمایهگذارانی که تک سهم هستند بیشتر از سایر سرمایهگذاران در بازار بورس، ضرر می کنند.
صندوق سرمایه گذاری با سود ماهانه
صندوق سرمایه گذاری با سود ماهانه برخی از صندوقهای سرمایهگذاری به صورت دورهای تقسیم سود میکنند و سود حاصل از فرآیندهای سرمایهگذاری سهامداران را به صورت ماهانه تقسیم میکنند. این روش در گذشته بیشتر در صندوقهای با درامد ثابت مشاهد میشد اما این روزها سایر صندوقهای سهام و مختلط، از این روش برای تقسیم سود استفاده میکنند. برای اطلاع از روش تقسیم سود صندوقهای سرمایهگذاری در بازار بورس، میتوانید به وب سایت صندوق مورد نظر مراجعه کنید.
سودهای تقسیمی در تاریخ مشخص شده، تنها به کسانی تعلق میگیرد که تا روز پرداخت سود، واحدهای سرمایه گذاری خود را نگه داشته باشند. اگر یک سرمایهگذار، تمام واحدهایش را روز قبل از تاریخِ پرداختِ سود باطل کرده باشد (فروخته باشد)، هیچ سودی به حساب ایشان واریز نمیشود. این سود به ازای تعداد واحدهایی که سرمایهگذار در تاریخ واریز سود دارد، پرداخت خواهد شد. صندوقهای سرمایهگذاری سود مورد نظر را در دورههای مختلف به صورت یک ماهه، سه ماهه، شش ماه و ... تقسیم میکنند.
تحلیل تکنیکال چیست و چه کاربردی دارد؟
تحلیل تکنیکال یکی از روشهای تحلیل و ارزیابی سهام در بازار بورس است. معامله گران در این روش با استفاده از اطلاعات مختلف و نمودار و قیمت سهام مورد نظر، میتوانند روند حرکتی سهم را در روزهای آینده پیشبینی کنند. تحلیل تکنیکال به نوعی یک استراتژی معاملاتی معتبر است که با استفاده از آن میتوان بهترین زمان برای خرید و فروش سهام در بازار بورس را تشخیص داد.
با استفاده از تحلیل تکنیکال و ابزارهای متعددی که در آن وجود دارد، میتوانید سطوح حمایتی و مقاوتی سهمهای مختلف را تشخیص دهید. در اصل میتوانید با استفاده از تحلیل تکنیکال برای خود سیگنال خرید و فروش دریافت کنید. با استفاده از ابزارهای مختلف که در این بستر فراهم شده این امکان را دارید که کسب سود ایدهآلی در این بازار سرمایهگذاری داشته باشید.
دو عامل مهم یعنی تحرکات قیمتی و حجم معاملات در فرآیند تحلیل تکنیکال، دارای اهمیت زیادی است. تحلیلگران با استفاده از این اطلاعات میتوانند اطلاعات مهمی از آینده سهم را به دست بیاورند. برخی از این ابزارهای مهم در تحلیل تکنیکال عبارتند از: اندیکاتورها، حد سودوزیان، خطوط روند، چنگالها، ابزار فیبوناچی و ... . تحلیلگران با استفاده از این ابزارها میتوانند به راحتی نقاط یا سطوح حمایت و مقاومت سهم را پیشبینی کنند.
خط روند چیست؟
خط روند چیست یکی از ابزارهای تحلیلی برای ارزیابی سهمهای بورسی است که از بالاترین یا پایینترین قیمتها رسم میشود تا در نهایت مسیر آینده سهم را نشان دهد. خطوط روند به نوعی نشاندهنده نقاط حمیات و مقاومت در روند معاملات سهم هستند. با استفاده از خطوط روند میتوان الگوی حرکتی سهم را در بازار بورس تشخیص داد. معامله گران میتوانند در دورههای زمانی مختلفی در سهم مورد نظر، از خطوط روند استفاده کنند.
خطوط روند دارای بعضی محدودیتها هستند مثلا هر گاه داده بیشتری از قیمت در نمودار مشاهده شود، خطوط روند باید از نو ترسیم شوند به عبارت دیگر برای استفاده از این ابزار در ارزیابی حرکتی سهمهای بورسی در بازار، باید آن را همیشه به روز نگهدارید. ممکن است از ترسیم یک خط روند در نمودار یک سهم، برداشتهای متفاوتی انجام شود مثلا برخی معاملهگران در یک بازه از کفهای قیمتی استفاده میکنند درحالیکه دیگران ممکن است از پایینترین قیمت بسته شدن در یک دوره زمانی استفاده کنند.
کلام آخر
بازار بورس یکی از بهترین بسترهای سرمایهگذاری در کشور است. افراد می توانند به راحتی در این بازار سرمایهگذاری فعالیت کنند. یکی از ارکان مهم برای شروع معاملات در این بازار، کسب دانش و تسلط به مفاهیم بورسی است. سرمایهگذارانی که در این بازار دارای استراتژی معاملاتی هستند و به شکل آگاهانهای از دانش خود در معاملات استفاده میکنند، سود بیشتری به دست میآورند و فرآیند سرمایهگذاری ایشان دارای ریسک پایینتری نسبت به سایر سرمایهگذاران است. برای همین در این مقاله سعی کردیم به برخی نکات و تکنیکهای بسیار مهم و کاربردی در بازار بورس اشاره کنیم. پیشنهاد میکنیم برای افزایش سطح دانش بورسی و یادگیری بعضی مفاهیم کاربردی در این بازار، این مقاله را مطالعه کنید.