بازار بورس را می توان یکی از بازارهای مالی پرسود دانست که همه می دانند این سرمایه گذاری با ریسک نیز همراه است که البته این ریسک تنها در بازار بورس نیست بلکه در تمام بازارهای مالی دیگر نیز دیده می شود. البته تمام روش های سرمایه گذاری در بورس پر ریسک نیستند و روش هایی نیز وجود دارد که ریسک کمی را برای سرمایه گذار به همراه دارد.
اگر شما نیز قصد سرمایه گذاری کم ریسک در بورس را دارید و نسبت به این روش ها آگاهی لازم را ندارید، تا پایان این مطلب را همراهی کنید تا روش های سرمایه گذاری کم ریسک در بورس را به شما معرفی کنیم. اگر هم به دنبال راه های پیدا کردن شناسایی سهام ارزشمند هستید، یکی از راه های آن تشخیص زمان ورود و خروج پول هوشمنداست. با ما همراه باشید در مقالات بعدی بیشتر به این موضوع میپردازیم.
معرفی روش های سرمایه گذاری کم ریسک در بازار سرمایه گذاری بورس
شما با قدم گذاشتن در بازار بورس ریسک را پذیرفته اید، اما اینکه چه مقدار از این ریسک برای شما قابل قبول است، بستگی به تصمیم شما دارد زیرا سرمایه گذاری با ریسک بالا بازدهی و سود بیشتری دارد و سرمایه گذاری با ریسک کمتر به طبع دارای ریسک کمتری است.
حال اگر شما سرمایه گذاری کم ریسک در بازار بورس را انتخاب کرده اید، ادامه مطلب را همراهی کنید تا با این روش ها آشنا شوید .
صندوق های سرمایه گذاری
صندوق های سرمایه گذاری را یکی از روش های با ریسک کم در بورس می توان برشمرد که دارای انواع مختلفی است و هر کدام از آن ها از درجه ریسک کمتری برخوردار هستند.
در صندوق های سرمایه گذاری، شما سرمایه خود را به افراد حرفه ای در این بازار می سپارید که استراتژی معاملاتی در بورس را کاملا می دانند و همین خود یکی دیگر از مواردی است که سبب کاهش ریسک سرمایه گذاری می شود. در ادامه جزئیاتی را مطرح می کنیم که با استفاده از آن ها، می توانید بهترین صندوق سرمایه گذاریرا شناسایی کنید.
- صندوق سرمایه گذار سهامی
صندوق سرمایه گذاری سهامی نسبت به دیگر صندوق های موجود در بورس ریسک بیشتری دارد که به دنبال این ریسک بیشتر، سوددهی بیشتری را نصیب سرمایه گذار می کند. در صندوق سهامی میزان مبلغی که در سهام سرمایه گذاری می شود، حداقل ۷۰ درصد است .
در این صندوق بیشتر سرمایه صرف خرید و فروش سهام ها می شود که کارگروه های حرفه ای وظیفه انجام آن را برعهده دارند. اگر اهل پذیرفتن ریسک هستید و بازدهی بالا میخواهید، صندوق سهامی بهترین صندوق سرمایه گذاریبرای شما است.
- صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت
این صندوق را می توان جزء کم ریسک ترین صندوق های بازار دانست و مناسب افرادی است که میل به تجربه ریسک بالا را ندارند .در این نوع سرمایه گذاری بیشتر مبالغ به خرید اوراق کم ریسک اختصاص داده می شود .
در این سرمایه گذاری مدیر و یا کارگزار صندوق چیزی نزدیک به ۷۰ تا ۷۵ درصد از موجودی صندوق را به خرید اوراقی اختصاص می دهد که سود و سرمایه آن تضمین شده است و مابقی صندوق را به خرید سهام اختصاص می دهد که طبیعتا ریسک خود را دارد.
درآمدی که از این روش نصیب سرمایه گذار می شود، به دو صورت قابل پرداخت است که یا مستقیما به حسابی که سرمایه گذار در اختیار مدیر صندوق قرار داده است، واریز می شود و یا آنکه سرمایه گذار سود خود را از فروش واحدهای افزایش یافته در صندوق به دست می آورد.
به یاد داشته باشید که سرمایه گذاری در صندوق سرمایه گذاری کم ریسک با درآمد ثابت، سودی بیشتر از بانک ها را نصیب سرمایه گذار خواهد کرد.
- صندوق سرمایه گذاری مختلط
صندوق های سرمایه گذاری مختلط مجموعه ای از سهام و اوراق مشارکت هستند. این بدان معناست که تقریبا ۴۰ تا ۶۰ درصد از سرمایه به خرید اوراق اختصاص داده می شود و ۴۰ تا ۶۰ درصد نیز به خرید سهام اختصاص داده می شود.
این نوع سرمایه گذاری دارای سوددهی متناسبی است و نمی توان برای آن درآمد ثابت و مشخصی را تعیین کرد.
سبدگردانی اختصاصی
در این قسمت سبدگردانی اختصاصی را به عنوان یکی دیگر از روش های سرمایه گذاری کم ریسک معرفی خواهیم کرد. معمولا افرادی که نسبت به بازار بورس، روش های سرمایه گذاری، نحوه خرید و فروش سهام ها، تحلیل های مختلف و ... آگاهی ندارند، در زمان ورود به بازار در هر لحظه امکان از دست رفتن سرمایه آن ها وجود دارد.
پس این افراد می توانند با سبد گردانی اختصاصی پرتفوی خود را به افراد آگاه و کار بلد به بازار بورس بسپارند تا ریسک سرمایه گذاری خود را کاهش دهند. این افراد با توجه به وضعیت بازار بورس سهام هایی را خرید و فروش می کنند تا سود حاصل از سرمایه گذاری را افزایش دهند.
البته سبد گردان با توجه به میزان ریسک پذیری سرمایه گذار نسبت به خرید سهام های پر ریسک و کم ریسک اقدام می کند که میزان سوددهی با افزایش ریسک بیشتر می شود.
شما می توانید یکی از پربازده ترین سبدگردانهای فعال در این زمینه که تحت نظارت سازمان بورس فعالیت دارند، انتخاب کنید و سرمایه خود را با سودهای منطقی افزایش دهید.
شرکت های سبدگردان رسمی و قانونی، آمار فعالیت خود را به صورت منظم منتشر می کنند و شما می توانید با بررسی آمارها و مقایسه آن ها، پربازده ترین سبدگردان را پیدا کنید.
تمام روش های فوق می توانند شما را به یک سود منطقی با ریسک کم برسانند و تنها نکته مهم انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری متناسب با شرایط خود است که باید شرکت ها و کارگزارهای معتبر را برای این سرمایه گذاری انتخاب کنید.
خرید اوراق مشارکت
خرید اوراق مشارکت راه دیگری برای سرمایه گذاری در بورس است که این اوراق از طرف بانک مرکزی به فروش می رسند و برای تامین مالی برخی از پروژه های عمرانی، واحدهای تولیدی و ... در اختیار سرمایه گذاران گذاشته می شود.
در واقع این روش سرمایه گذاری دارای سودی تضمین شده است و هیچ ریسکی متوجه سرمایه گذار نخواهد شد؛ زیرا دولت و بانک پرداخت سود را تضمین کرده اند. سود حاصل از این روش سرمایه گذاری در پایان پروژه به سرمایه گذاران پرداخت می شود.
اوراق مشارکت بورسی نیز یکی از روش های سرمایه گذاری کم ریسک به حساب می آیند که قابلیت معامله در بازار بورس و فرابورس را دارا می باشند که در ادامه به برخی از این اوراق اشاره کرده ایم:
- اوراق به کسر:این اوراق با قیمتی پایین تر از قیمت اسمی به فروش می رسند که به عنوان یک سرمایه گذاری کوتاه مدت از آن ها یاد می شود.
- اوراق قابل تعویض با سهام:این اوراق را می توان در زمان سررسید و موعد آن ها با سهام شرکت های مختلف تعویض کرد.
- اوراق قابل تبدیل به سهام:این اوراق نیز توسط شرکت های سهامی عام منتشر می شوند و در زمان سررسید، می توان آن ها را به سهام شرکت مورد نظر تبدیل کرد.
در نظر داشته باشید که با خرید اوراق اختیار فروش تبعی نیز می توان ریسک بازار سرمایه را تا حدود زیادی کاهش داد. این اوراق مانند نوعی بیمه عمل می کنند و فروش سهام را در یک قیمت مشخص بیمه می کنند. مشکل این جا است که اوراق اختیار فروش تبعیبرای همه سهم ها منتشر نمی شود.
کلام پایانی
بورس یکی از بازارهای پر سود است که تنها راه به دست آوردن سود از این بازار، داشتن علم و آگاهی نسبت به قوانین و تحلیل های آن است. بورس در کنار روش های سرمایه گذاری پر ریسکی که دارد، روش های سوددهی کم ریسکی نیز دارد که می توان از آن سود منطقی و مناسبی را به دست آورد.
روش های کم ریسک بورس شامل صندوق های سرمایه گذاری، سبدگردانی اختصاصی، اوراق مشارکت و ... است که در این مقاله آن ها را معرفی کردیم که امیدواریم، شما نیز از این بازار پرسود، سود لازم و کافی را به دست آورید.